23 900 Ft/fő - Tokaji Vino-Tour a TúraBORátokkal
Érvényes: 2021.09.18
Túrabarátok
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

Az idei ősz elején, de inkább a szépasszonyok legnyáriasabb időszakában, szeptember 18-án látogatunk el a tokaji borrégió egyik ékköveként ragyogó Bott Pincéhez, megszemélyesítve azt: Bodó Judithoz és Bodó Józsefhez.

Továbbra sem a fősodor mentén haladunk, hanem maradunk a saját ökofilozófiánkkal is együtt rezdülő, természethű terroir stílusnál. Jobbnak látjuk ugyanis, ha nem kell attól tartani, hogy a tanninok mellett egy középiskola kémia szertárának felét is legurítjuk. Ezt garantálja, hogy a Bott Pincénél a növényvédelem főként narancsolajat, algakivonatot tartalmazó permettel képzelhető csak el.

Az erjesztés folyamata pedig spontán, fajélesztők hozzáadása nélkül megy végbe, nem fedve a régiónak, a dűlő talajának és az évjáratnak sajátosságait. Tulajdonképpen a telepítéstől a palackozásig átszövi a természetközeliség szellemisége a náluk folyó munkát, hiszen boraikkal nem más a céljuk, minthogy Tokaj 500 éves történelmét tegyék érezhetővé a jelenkor embere számára zamatokon, ízeken keresztül, végig együtt dolgozva ezért a természettel. Együtt, barátságban, és sosem kizsákmányolva azt. Van olyan dűlő, aminek nagy részét lóval művelik, a szigorú hozamkorlátozást pedig alapelvnek tekintik. 

Külön szeretnénk a kifinomult ízlésű, igényes borturisták figyelmét felhívni annak az unikális élménynek a lehetőségére, hogy itt és most lesz lehetőség megkóstolni a Csontos dűlő egyetlen dűlőszelektált borát!

Kedvező időjárás esetén lesz szőlő- és aszúszemkóstoló, továbbá megtekinthetjük a fürtökön az aszú képződését is

Étkezés: a jelentkezési határidő körül megkeressük a jelentkezőket, és egy akkor meghatározásra kerülő, szezonális jellegű kínálatból kell majd előre választani. (Jellemzően, de a változtatás jogát fenntartva: sütőtök krémleves, raguleves, kacsacomb, furmintos tarja, vadpörkölt.)

Lehetőséged lesz pinceáron vásárolni, ha valamikor később újraélnéd a Bott Pince boraiban rejlő ízek élményét, vagy különleges személyt, a hozzá illő különleges borral szeretnél meglepni.

Előzetesen megismerkedhetsz leendő házigazdáinkkal, Judittal és Józseffel, a szőlőhöz, a borászati munkához szimpatikus alázattal, szerénységgel közeledő, a túravezetőhöz hasonlóan felvidéki születésű házaspárral, a következő, néhány perces felvételeken keresztül.

Indulás helye, időpontja: 2021. szeptember 18. (szombat), 08 óra 15 perckor, 1138 Budapest, Váci út 193. címről.

Érkezés helye, időpontja: indulás napján és címére, 18 óra magasságában.

Szállítójármű márkája és kategóriája: Mercedes kisbusz.

Étkezés: a túra ára tartalmazza.

Ár tartalmazza: utazás közösen autóbusszal, programszervezés, borkóstoló és ebéd költsége.

További részletek >

Kérdése van? Visszahívjuk!×