2 600 Ft-tól/fő - A gödöllői kastély állandó kiállításai
Érvényes: 2023.01.02 - 2024.12.27
Gödöllői Királyi Kastély
  • Magyarország, 2100 Gödöllő
    Grassalkovich-kastély
  • +36 28 410 124
  • email
  • weboldal
Foglalás telefonon
Nem állapítható meg a tartózkodási helye!Pozíció pontosítása
Az ajánlat leírása

A gödöllői kastély állandó kiállítása 31 termet foglal magába. A gyönyörűen felújított termekben a látogatók megismerhetik a kastély teljes történetét az építtető Grassalkovich családtól a királyi nyári rezidencián, egészen át napjainkig.

A Grassalkovichok kora
A kiállítás hat teremben a gödöllői kastély első évszázadát és az építtető Grassalkovich-család három generációját mutatja be, betekintéssel a kastély barokk templomába.

A királyi lakosztályok
1867-ben kezdődött a gödöllői kastély második fénykora. A magyar állam által megvásárolt és felújított kastély koronázási ajándékként I. Ferenc József és Erzsébet királyné pihenő rezidenciája lett. A királyi időszakot 14 terem idézi meg: a források alapján hűen helyreállított királyi lakosztályok és a díszterem.

Erzsébet királyné emlékkiállítás
A magyarok szeretett királynéjának már életében kialakult, s máig ható kultuszának emléktárgyait mutatja be az egykori felolvasó szobában és Ferenczy Ida a magyar nyelvű felolvasónő lakosztályában megrendezett kiállítás.

Századok, lakók, történetek
A kastély története a királyi időszak végétől az első világháborúig.

Habsburg képgaléria
A Gizella-szárny emeleti folyosóját a Habsburg-család tagjait - Mária Teréziától Erzsébet királynéig - ábrázoló képgaléria díszíti. A képgaléria különlegessége, hogy nem csak e korszak uralkodói, hanem a nagy tiszteletnek örvendő "nádori ág" tagjai és családtagjai is láthatóak.

A kastély titkos élete (1950-1990)
A második világháború után a kastélyban idősek otthona és szovjet laktanya működött. Legújabb kiállításunk ezeket az évtizedeket idézi fel. A földszinti három terem ingyenesen látogatható.

 

További részletek és jegyvásárlás >

Kérdése van? Visszahívjuk!×